Ştiri locale

Bilanţ Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe: sunt internaţi 86 de bolnavi de COVID-19 şi 11 suspecţi

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a prezentat, miercuri, situaţia pacienţilor suspecţi sau diagnosticaţi cu COVID-19, internaţi în diferite secţii ale unităţii medicale în ultima săptămână.

Potrivit bilanţului prezentat de conducerea Spitalului, astăzi erau internaţi 86 de pacienţi confirmaţi cu Covid-19, toţi având forme medii şi severe ale bolii, dar şi alţi 11 pacienţi suspecţi.

Publicitate

La secţia de Terapie Intensivă se află sub tratament 9 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi un altul suspect, toţi în stare critică, unul dintre aceştia fiind intubat.

„Miercuri, la ora 13:00, avem în Spital un număr total de 86 pacienţi confirmaţi cu Covid-19 şi 11 pacienţi suspecţi de infecţie cu virusul SARS-CoV-2. Dintre cei 11 pacienţi suspecţi, unul se află în stare critică, este supravegheat la secţia de Terapie Intensivă, iar ceilalţi 10 pacienţi sunt la secţia de Pneumologie. Din cei 86 de pacienţi confirmaţi, 71 sunt trataţi de colegii noştri de la secţia de Boli infecţioase. La secţia de Chirurgie Covid sunt internaţi 6 pacienţi: două cazuri de chirurgie generală, şi patru de ortopedie. La ATI în stare critică este un pacient suspect, iar dintre cei confirmaţi cu Covid-19, 8 pacienţi sunt în stare critică, iar un altul este în stare critică şi intubat”, a explicat managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână au fost externaţi 54 de pacienţi care anterior au fost diagnosticaţi cu Covid-19.

Din păcate, în această perioadă au fost înregistrate alte 13 decese în rândul pacienţilor confirmaţi cu Covid-19, printre aceştia fiind şi un tânăr de 29 de ani, fără comorbidităţi cunoscute. Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a precizat că starea pacientului era extrem de gravă încă de când a ajuns duminică la Urgenţe, şi în ciuda eforturilor personalului medical, a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi.

„Am avut 13 decese din judeţul Covasna şi unul din Braşov, pacienţi cu vârste cuprinse între 29 şi 84 de ani. Tânărul de 29 de ani a fost adus duminică la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare foarte gravă, era suspect de infecţie cu SARS-CoV-2 la acel moment. A fost internat direct la ATI, i s-a administrat oxigen sub presiune, întâi a fost neintubat, însă nu făcea faţă iar ulterior colegii l-au intubat dar şi sub intubaţie a ajuns doar la o saturaţie de 40% oxigen. În noaptea de luni spre marți a decedat. Nu avem niciun fel de documentaţie despre eventuale comorbidităţi, suferea de obezitate”, a explicat directorul medical.

Este cel mai tânăr pacient care a decedat până acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio