Ştiri locale

Bilanț IPJ Covasna: numărul furturilor și tâlhăriilor, în scădere ușoară față de anul trecut

Numărul infracțiunilor de furt calificat și cel al tâlhăriilor este în scădere ușoară în județul Covasna, comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut. În schimb, numărul furturilor din autoturisme a crescut ușor, relevă datele puse la dispoziție de IPJ Covasna, la solicitarea We Radio.

Până la finalul lunii iulie au fost înregistrate 439 de furturi calificate, față de 492 în perioada similară a anului trecut, și 5 cazuri de tâlhărie, față de 9 înregistrate în 2021, iar numărul furturilor din buzunare și genți a scăzut la 15, față de 26 în urmă cu un an. Și numărul furturilor din locuințe a scăzut ușor, de la 67 de infracțiuni reclamate în 2021, la 49 înregistrate până la finalul lunii iulie a acestui an.

Publicitate

Potrivit reprezentanților IPJ Covasna, datele statistice se referă la infracțiunile sesizate în perioada analizată, „neexistând la nivelul instituției o situație statistică referitoare la câte dintre aceste infracțiuni au fost confirmate”.

În perioada menționată au fost reclamate și 15 furturi de animale, printre care bovine (o reclamație), cai (două reclamații), păsări (o reclamație) și alte animale (11 reclamații).

„În situațiile statistice existente la nivelul I.P.J. Covasna sunt cuantificate date privind numărul de infracțiuni de furturi de animale înregistrate, nu și numărul de animale furate”, au mai transmis polițiștii covăsneni.

Amintim că anul trecut un aparat de sudură în valoare de 30.000 de lei a fost cel mai valoros obiect pe care hoții au pus mâna, însă pe lista obiectelor „bizare” declarate furate pe raza județului s-au mai numărat un leagăn, o țeavă dintr-o balustradă, ghivece de flori, obiecte vestimentare folosite, cuptor cu microunde, cabluri electrice, preșuri auto, o butelie și o cutie de conserve.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio