Ştiri locale

Bilanţ IPJ Covasna: Numărul cazurilor de violențe asupra unui membru al familiei, în creștere în 2021

Numărul infracțiunilor comise cu violență pe raza județului Covasna a fost în creștere anul trecut, fiind înregistrate 4.429 de fapte, comparativ cu 2020 când au fost înregistrate 3.831 de infracțiuni. Cele mai multe, conform statisticii IPJ Covasna, au fost comise în mediul urban.

Deși în ultimii doi ani nu au fost înregistrate direct infracțiuni de omor, numărul cazurilor de loviri și alte violențe asupra unui membru al familiei a crescut de la 209 în anul 2020, la un total de 295 de fapte în 2021.

Publicitate

Oamenii legii au emis 111 ordine de protecție provizorii (față de 89 în cursul anului 2020), iar în două cazuri (față de 4 în anul precedent) s-a constatat încălcarea acestora de către persoanele față de care s-a luat măsura.

În ceea ce privește violurile sau tentativele de viol, datele IPJ Covasna arată că numărul infracțiunilor a fost în ușoară scădere. Astfel, dacă în 2020 au fost înregistrate 19 fapte pe raza județului Covasna, anul trecut s-au înregistrat 12 infracțiuni, dintre care 7 în mediul urban, iar jumătate au fost comise asupra minorilor.

„În 2021 au fost înregistrate 6 infracțiuni de viol/tentativă de viol asupra unui minor și o infracțiune de agresiune sexuală asupra unui minor. Menționăm faptul că, în situațiile statistice, infracțiunile de viol și tentativă de viol se cuantifică împreună”, se arată într-un răspuns al IPJ Covasna, la solicitarea We Radio.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio