Info Trafic, Ştiri locale

Biciclist rănit grav la Sfântu Gheorghe

Marți, 21 martie 2017, în jurul orei 11:15, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Din cercetările efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit că un bărbat care se deplasa cu bicicleta pe strada 1 Decembrie 1918, dinspre gară către centru, a fost acroșat de un ansamblu de autovehicule care a virat la dreapta pe breteaua de legătură către strada Lunca Oltului. În urma evenimentului biciclistul, un bărbat de 72 de ani, a suferit răni grave.

Publicitate

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto, să circule cu maximă prudență atunci când observă bicicliști în trafic, să reducă viteza și să păstreze distanță față de aceștia – reamintim că legea circulației rutiere prevede în mod expres obligația, pentru conducătorii auto, de a păstra o distanță laterală de minim 1,5 metri, la depășirea unui biciclist.

Bicicliștilor le recomandăm să se deplaseze pe partea dreaptă a carosabilului, cât mai aproape de marginea acestuia, să semnalizeze din timp intenția de a schimba direcția de deplasare și să se asigure temeinic atât din față cât și din spate.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio