Info Trafic, Ştiri locale

Biciclist lovit de o mașină la Sfântu Gheorghe pe trecerea de pietoni

Marți, în jurul orei 13:00, pe strada 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, la intersecția cu strada Sporturilor, a avut loc un eveniment rutier.

Din cercetările desfășurate la fața locului s-a stabilit că un bărbat de 73 de ani, care se deplasa pe bicicletă, a traversat strada pe trecerea pentru pietoni, fără să se asigure și fără a se da jos de pe vehicul, fiind lovit de un autoturism care circula regulamentar dinspre Gară către Centru.

Biciclistul a refuzat să fie transportat la spital, astfel că polițiștii au soluționat evenimentul rutier conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice – biciclistul a fost sancționat contravențional, iar șoferului i s-au eliberat documentele necesare efectuării reparației mașinii.

Polițiștii atrag atenția bicicliștilor că prevederile legale le interzic traversarea drumului, în timp ce se deplasează pe bicicletă, pe trecerile pentru pietoni. Dacă intenționează să traverseze, aceștia trebuie să coboare de pe vehicul și să se asigure temeinic de faptul că traversarea se poate realiza în condiții de siguranță.

Dacă traversați pe bicicletă, este foarte probabil că șoferii nu vor avea suficient timp să  oprească pentru a vă acorda prioritate. Ca biciclist este bine să aveți în vedere că, în cazul unui accident, de cele mai multe ori autovehiculul scapă cu mici avarii, în timp ce dumneavoasră sunteți mult mai expus la a suferi leziuni traumatice în urma unui asemenea impact.

Circulați prudent, cu respectarea normelor rutiere și adoptarea unui comportament preventiv.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio