Ştiri locale

Biblioteca Judeţeană se mută în weekend în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe

În weekend, pasionaţii de lectură vor putea împrumuta cărţi în aer liber. Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe se mută pentru două zile, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Centrală.

Cei interesaţi vor putea alege şi împrumuta cărţi din colecţia bibliotecii şi îşi vor putea face chiar şi permise de utilizatori.

Publicitate

„Sâmbătă și duminică, între orele 17:00 și 19:00, ne găsiți în Piața Centrală a orașului nostru, lângă statuia Sfântului Gheorghe. În biblioteca noastră mobilă vă puteți face permis de utilizator, puteți alege și împrumuta dintre cărțile din colecția noastră. Vă așteptăm cu drag!”, este anunţul postat de reprezentanţii bibliotecii pe pagina oficială de Facebook.

La mijlocul lunii iunie, secțiile de împrumut pentru adulți și copii ale Bibliotecii Județene, și filiala din strada Sporturilor, s-au redeschis publicului, oferindu-le din nou acces printre rafturi cititorilor, cu respectarea unui set de reguli pentru prevenirea răspândirii infecţiilor.

De asemenea, în luna mai, în dotarea Bibliotecii a intrat un aparat modern, cu raze ultraviolete și ventilatoare, cu ajutorul căruia cărțile destinate împrumutului sunt sterilizate în doar un minut.

Sterilizatorul, care a costat aproape 15.000 de lei, elimină în mod eficient virusurile, bacteriile, microorganismele și chiar praful, fiind un real ajutor pentru bibliotecari care nu mai sunt nevoiți să „carantineze” timp de 10 zile cărțile și documentele restituite de cititori.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio