Ştiri locale

Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe continuă seria manifestărilor dedicate aniversării a 50 de ani de existenţă

Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe va organiza în aprilie o nouă serie de manifestări dedicate aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii.

Reprezentanţii bibliotecii au anunţat că marţi, 9 aprilie, vor organiza o „zi deschisă şi inversă”, în care cititorii nu vor fi serviţi de către bibliotecari, ci de personalităţi publice, precum şi de alţi locuitori din municipiu.

Publicitate

„Invitaţii şi cei interesaţi pot intra în culisele instituţiei, vor putea urmări drumul cărţii din librărie până la ajungerea în colecţie şi pe rafturi. Vor putea vizita depozitul de carte modern din subsolul clădirii, vor putea vedea un scanner de mari dimensiuni şi vor putea afla alte secrete de atelier. Pentru a putea participa la acest eveniment este necesară înscrierea în prealabil, până la data de 4 aprilie, prin telefon la numărul 0267-351-609 sau prin e-mail la adresa biblio@kmkt.ro”, se arată într-un comunicat de presă.

Miercuri, 10 aprilie, de la ora 17, în sala „Gabor Aron” a bibliotecii va avea loc o discuţie publică între fostul şi actualul director al instituţiei, Kiss Jeno şi Szonda Szabolcs, având ca temă trecutul şi prezentul bibliotecii, respectiv rolul şi oportunităţile bibliotecilor publice.

Cu prilejul aniversării unei jumătăţi de secol de existenţă, în perioada 9-27 aprilie a.c, Biblioteca Judeţeană va acorda o perioadă de graţie cititorilor care nu au returnat la termen cărţile împrumutate, pe parcursul căreia aceştia le vor putea restitui fără a plăti taxe de întârziere. În afara programului cu publicul, cărţile împrumutate vor putea fi lăsare în biblioboxul amplasat în curtea din spatele bibliotecii. De asemenea, în perioada menţionată, înscrierea la bibliotecă şi prelungirea valabilităţii permisului de intrare este gratuită.

Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Covasna, a împlinit în luna februarie 50 de ani, momentul aniversar fiind marcat printr-o serie de programe speciale.

În centrul municipiului Sfântu Gheorghe a fost organizat un flashmob pentru promovarea lecturii, la care au participat zeci de copii, iar de la „Bazarul de carte” vizitatorii bibliotecii au putut achiziţiona o serie de cărţi pe care instituţia le-a primit ca donaţie în ultimii ani, preţul fiind lăsat la libera alegere a cumpărătorilor.

Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe derulează, de altfel, numeroase programe prin care aduce cartea mai aproape de public, printre evenimente numărându-se Târgul de carte şi Festivalului de literatură contemporană SepsiBook.

Cea de-a treia ediţie a SepsiBook va avea loc în perioada 23-26 mai a.c. la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, iar la aceasta vor participa peste 40 de edituri din România şi Ungaria.

Potrivit organizatorilor, în cadrul SepsiBook3 vor avea loc aproape 60 de evenimente, la care participarea publicului va fi gratuită, iar printre invitaţii speciali se vor număra Gabriela Adameşteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea şi Bobo Burlăcianu.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio