Ştiri locale

Biblioteca Județeană „Bod Péter” își reia parțial activitatea și lansează „Perioada îngăduinței”

Cititorii care au uitat sau din diferite alte motive nu au returnat la termen cărțile pe care le-au împrumutat de la Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe, nu vor plăti taxă de întârziere.

Odată cu scăderea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus sub 3 la mia de locuitori și ridicarea anumitor restricții în municipiu, începând de joi, 17 decembrie, Biblioteca Județeană își reia parțial activitatea cu publicul, iar cei care au cărți împrumutate, ale căror termene de restituire au fost depășite, le pot lăsa inclusiv în cutia amplasată pe holul bibliotecii.

Publicitate

„Cititorii sunt așteptați la secția de împrumut pentru adulți, unde deservirea se va derula cu respectarea prevederilor antipandemie anterioare. Deoarece accesul la rafturi pentru cititori este în continuare restricționat, se recomandă semnalarea prealabilă a solicitărilor prin telefon sau e-mail. Concomitent cu redeschiderea bibliotecii, se lansează Perioada îngăduinței, iar cititorii care au uitat să înapoieze cărţile împrumutate, al căror termen de restituire a expirat, pot aduce înapoi volumele respective fără a plăti taxa de întârziere. Cărţile restituite în acest fel pot fi depuse și în cutia amplasată în holul bibliotecii”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene.

Biblioteca va fi deschisă în zilele de marți, între orele 09:00 și 19:00, de miercuri până vineri între orele 09:00 și 17:00, și sâmbătă între orele 09:00 și 13:00, iar în zilele de duminică și luni nu va exista program cu publicul.

Și filiala din strada Sporturilor își așteaptă cititorii conform programului obișnuit și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor.

A fost lansat și programul „Traista cu cărți”

Pasionații de lectură vor putea solicita în continuare să le fie livrate pachete de lecturi la domiciliu prin programul „Traista cu cărți”, lansat în data de 7 decembrie, cu scopul de a încuraja locuitorii orașului să citească mai mult în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Se apropie sărbătorile de iarnă când, de obicei, este mai mult timp liber, iar o modalitate excelentă pentru a-l petrece o reprezintă cititul (…) Este vorba de un serviciu adițional, prin care începând cu data de 7 decembrie 2020 și până la sfârșitul anului, biblioteca împrumută cititorilor săi de toate vârstele pachete compuse din 9 cărți, cu termenul de restituire prelungit până la 15 ianuarie 2021”, transmit reprezentanții Bibliotecii.

Cei interesați pot solicita, după consultarea catalogului disponibil pe site-ul www.online.kmkt.ro, titlurile dorite, iar persoanele care vor transmite doar tipul de lectură sau tematica dorită vor primi cărți la recomandarea bibliotecarilor.

„Pe site, apăsând pe butonul Titluri noi în colecție, găsiți o selecție tematică din achizițiile recente, și tot pe site, respectiv pe pagina de facebook a bibliotecii publicăm recomandări de lectură dintre cărțile noastre mai vechi și mai noi”, mai transmit reprezentanții Bibliotecii.

Pachetele vor putea fi preluate și de la sediul instituției, pe bază de programare, iar în cazul solicitărilor de livrare la domiciliu, acestea vor fi lăsate la poartă sau ușa scării de bloc.

Regulile de utilizare și mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.kmkt.ro și pe pagina de Facebook a Bibliotecii.

Mai multe informații pot fi solicitate la adresa de e-mail: kolcsonzo@kmkt.ro și la numărul de telefon: 0267 312 133, în zilele lucrătoare, între orele 09:00-15:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio