Ştiri locale

Biblioteca Județeană „Bod Péter” aniversează 50 de ani de la înființare. Data coincide cu Ziua națională a lecturii

Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe aniversează, joi, 50 de ani de la înființare, iar data coincide de câţiva ani şi cu Ziua națională a lecturii, care din 2022 este marcată anual pe 15 februarie.

Cu acest prilej, la sediul instituției vor fi organizate o serie de activități și programe, printre care un bazar de carte care cuprinde o selecție de volume donate instituției în ultimii ani, dar și un flash mob în Piața centrală din Sfântu Gheorghe, la care pasionații de lectură sunt așteptați să citească împreună cu membrii Bibliotecii. 

Publicitate

„Joi, 15 februarie, se împlinesc 50 de ani de la înființarea Bibliotecii Județene Bod Péter din Sfântu Gheorghe. Întâmplarea face ca această dată să fie, din 2022, și Ziua Lecturii în România. Instituția noastră va organiza în acest an mai multe programe aniversare, a căror serie începe în săptămâna curentă (…) Bazar de carte – Din donațiile de carte primite în ultimii ani, am realizat o selecție de volume pe care le poți procura, ca lectură bună pentru întreaga familie, în schimbul unei sume simbolice, alese de tine. Prin această donație sprijini activitatea Asociației Susținătorilor Bibliotecii Bod Péter. Te așteptăm cu drag, din 15 februarie, la secția Împrumut pentru adulți, ca să descoperi cărți de luat acasă pentru totdeauna! Să citim împreună! – Îi invităm pe cititori noștri și pe toți cei cărora le place să citească, la un flash mob. Vă așteptăm joi, 15 februarie, între orele 12:30 și 13:00, în Piața centrală din Sfântu Gheorghe, să ne vedem și să citim împreună. Îi rugăm pe toți cei care doresc să ni se alăture să-și ia cu ei cartea preferată sau pe cea pe care tocmai o citesc. Pentru orice eventualitate, să-și aducă și o umbrelă, la fel vom face și noi, pentru că vom fi acolo și în caz de vreme nefavorabilă!”, au transmis reprezentanții Bibliotecii.

Tot în cadrul activităților organizate pentru a marca aniversarea de 50 de ani, Biblioteca Județeană îi invită pe cititori să își împărtășească gândurile, trăirile și amintirile legate de această instituție, într-un „Jurnal de zâmbete despre bibliotecă”.

Impresiile vor putea fi notate, începând de joi, în caietele amplasate la secțiile de împrumut de la sediul central și filiala din str. Sporturilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio