Ştiri

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani în prima zi a anului

De Anul Nou, benzina și motorina s-au ieftinit cu 49, respectiv 50 de bani, după eliminarea suprataxei de 7 cenți pe litru și reducerea TVA de la 20 la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Potrivit Profit.ro, la mai multe staţii OMV Petrom un litru de benzină Standard ’95 costă duminică, 1 ianuarie 2017, 4,82 lei, după ce în ultima zi a anului trecut acesta costa 5,31 lei. Un litru de motorină costă 4,79 lei, cu 0,5 lei mai ieftin decât în ziua precedentă, când putea fi cumpărat cu 5,29 lei.

Pe de altă parte însă, notează Agerpres, reducerile de taxe ar putea fi parțial anulate, în perioada următoare, de efectul creșterii barilului de petrol, care duce, la rândul său, la majorarea cotațiilor produselor petroliere. Aceasta în condițiile în care cotația țițeiului de tip Brent, de referință pe piața europeană, a depășit zilele acestea 56 de dolari pe baril, cel mai înalt nivel din 2016.

Tot în defavoarea șoferilor este și cursul de schimb leu/dolar. Cotația produselor petroliere este exprimată în dolari, monedă care a crescut puternic în ultimele luni, ajungând la cel mai mare nivel din ultimii trei ani.

Publicitate
banner we radio