Ştiri locale

Biroul Electoral Judeţean şi o secţie de votare din Sfântu Gheorghe, afectate de o pană de curent

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, aflat în sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, şi o secţie de votare din zona centrală a municipiului au fost afectate de o pană de curent produsă în noaptea de duminică spre luni.

Întreruperea energiei electrice a durat aproximativ o oră şi jumătate, până la remedierea defecţiunii, însă Biroul Electoral Judeţean a fost în beznă doar câteva minute, până la comutarea generatorului de curent. Preşedintele BEJ Covasna, Nicolae Orăşteanu, a catalogat incidentul ca fiind „inadmisibil”.

Publicitate

„Nu e posibil ca în noaptea alegerilor clădirea Prefecturii şi centrul oraşului să rămână fără curent electric. Am înţeles că ar fi fost vorba despre un cablu tăiat, secţionat undeva în zona CEC, unde s-a lucrat anterior. Noroc că am avut generatorul, dacă Prefectura nu ar fi adus acest generator, am fi stat mai bine de o oră şi jumătate în întuneric. Incidentul este inadmisbil. Nu au ce explicaţii să dea cei de la Electrica, au asigurat Prefectura că totul e în regulă, pentru ca apoi să rămânem fără curent”, a declarat Nicolae Orăşteanu.

El a mai spus că o singură secţie de votare din zona centrală a fost afectată de întreruperea de curent, celelalte terminând raportările către BEJ până la producerea incidentului.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio