Ştiri locale

BEC Sfântu Gheorghe a admis plângerea PNL; UNPR şi PPMT obligate să înlăture afişele suplimentare

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Sfântu Gheorghe a admis plângerea Partidului Naţional Liberal (PNL) privind nerespectarea de către Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a prevederilor legale privind afişajul electoral şi a obligat aceste formaţiuni politice să înlăture afişele suplimentare, în caz contrar putând să fie sancţionate contravenţional.

Analizând reclamaţia PNL, BEC a constatat că partidele menţionate au postat mai multe afişe pe panourile electorale şi nu doar câte unul pe fiecare panou, aşa cum prevede legea. Concret, UNPR a postat câte patru afişe pe două panouri electorale, iar PPMT câte patru afişe pe toate cele 21 de panouri din Sfântu Gheorghe.

Publicitate

„Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral. Faţă de prevederile actului normativ, ca urmare a cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că cele două formaţiuni politice au aplicat pe panourile de afişaj electoral mai multe afişe, peste limita admisă de lege. În acest context, BEC Sfântu Gheorghe constată ca fiind întemeiată contestaţia depusă de reclamant şi admite cererea de obligare a UNPR şi PPMT la respectarea legii, prin înlăturarea afişelor suplimentare de pe panourile de afişaj electoral”, se arată în hotărârea Biroului Electoral, în care se menţionează că aceasta poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Conducerea BEC şi-a declinat competenţa de a sancţiona contravenţional nerespectarea prevederilor legale, precizând că poate dispune doar măsuri administrative împotriva celor vinovaţi.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio