Ştiri

BEC – prezenţa la urne: Harghita şi Covasna, pe ultimele locuri în prima jumătate de oră

Aproximativ 200.000 de alegători – 1,40% – au votat duminică, până la ora 7,30, la alegerile locale, potrivit raportărilor Biroului Electoral Central (BEC).

Judeţele cu cea mai mare prezenţă la urne în prima jumătate de oră au fost Teleorman – 1,95%, Călăraşi – 1,61% şi Giurgiu – 1,6%, iar cea mai scăzută participare la urne a fost în Harghita – 0,82%, şi Covasna – 0,96%.

Publicitate

În Bucureşti s-a înregistrat o prezenţă de 0,42%.

Peste 18.000.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Cheltuielile pentru organizarea alegerilor locale de duminică vor costa aproape trei milioane de lei în judeţul Covasna, unde sunt aşteptate la urne un număr de 183.993 persoane cu drept de vot.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), spune că nu au existat incidente care să vizeze securitatea secțiilor de votare pe parcursul nopții. Totodată, zeci de mii de polițiști, pompieri și jandarmi au fost mobolizați în toată țara pentru a se asigura că votul decurge fără evenimente nefericite.

Vă pot confirma că pe parcursul nopții nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea secțiilor de votare. Pentru asigurarea ordinii publice sunt mobilizați peste 65.800 de angajați MAI. Pentru protecția secțiilor de vot sunt sunt mobilizați 23.400 de angajați MAI (…). Recomandăm tutuor care vor să voteze să o facă cu respectarea legii. Vă reamintesc că au dreptul 679 de cetățeni care împlinesc această vârstă în ziua votului”, a declarat Monica Dajbog în cadrul unei conferințe de presă.

Secțiile de vot s-au deschis de la ora 7:00. Acestea vor fi deschise până la ora 21:00.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio