Ştiri locale

Bebeluş în stare gravă, după ce a băut lichid de geamuri la un hotel din Balvanyos

 

Un bebeluş a ajuns la spital cu arsuri ale căilor respiratorii, după ce părinţii i-au dat să bea apă din minibarul unui hotel de 4 stele din Balvanyos, însă s-a dovedit că în sticlă era o substanţă de curăţat geamuri. Hotelul a fost amendat de OPC.

Părinţii bebeluşului au folosit o sticlă de apă aflată în minibarul hotelului de patru stele din staţiunea Balvanyos ca să-i prepare laptele praf copilului, iar în urma anchetei celor de la Protecţia Consumatorilor s-a dovedit că apa conţinea o substanţă chimică mortală, pe care cameristele au pus-o din greşeală în minibar.

Publicitate

În urma incidentului care a avut loc pe 1 decembrie, Protecţia Consumatorilor a amendat hotelul, iar copilul a ajuns la spital cu arsuri ale căilor respiratorii.

„Colegii mei au aplicat o amendă în valoare de 20.000 de lei hotelului, iar activitatea serviciului de curăţenie a fost sistată. Practic, va fi analizat modul în care se asigură curăţenia în interiorul hotelului şi mai ales produsele şi materialele folosite”, a declarat Sorin Susanu, comisarul-şef al CRPC Braşov.

Şi poliţia a deschis o un dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că în unitatea respectivă se folosea o substanţă chimică pentru curăţarea geamurilor care era achiziţionată în recipiente de 10 litri, pentru ca ulterior să fie transferată în recipiente de 0,5 litri pentru a uşura munca personalului responsabil cu curăţenia. Astfel, camerista, care avea misiunea de a alimenta minibarul a încurcat recipientele şi în loc să lase unul în care se găsea apă, a lăsat un recipient care conţinea substanţa chimică pentru curăţenie, care este incoloră şi poate fi confundată uşor cu apa. Se fac cercetări în continuare în acest caz”, a declarat Nicoleta Tolvaj-Marin, purtător de cuvânt al IPJ Covasna.

Copilul a primit îngrijiri medicale la spitalul din Sfântu Gheorghe, fiind transferat pentru investigaţii la un spital din Capitală.

 

Publicitate
banner we radio