Ştiri locale

Bazinul degradat de la Șugaș Băi va fi desființat iar zona va fi reamenajată

Bazinul exterior din stațiunea Șugaș-Băi, care de câțiva ani se află în paragină, va fi desființat iar terenul va fi reamenajat. Consilierii locali au aprobat, luni, actualizarea Devizului general al proiectului, valoarea totală a investiției fiind de aproape 386.000 de lei cu TVA, din care aproape 284.000 de lei vor costa lucrările de construcții și montaj. Autoritățile locale motivează decizia prin faptul că, în prezent, bazinul nu mai îndeplinește funcția inițială, iar eliberarea terenului este necesară în vederea realizării unor noi obiective de investiții.

„Plăcile de gresie pentru placarea pereților sunt dezlipite / căzute, grilajul de lemn de pe fundul bazinului este în stare degradată, dușumelele din lemn din jurul bazinului (de 2,50 m lățime) prezintă o stare avansată de degradare, pe fundul şi în jurul bazinului este vegetație, bazinul este neîmprejmuit şi prezintă un pericol pentru public. Investiția este necesară pentru punerea în valoare a terenului nefolosit, ameliorarea aspectului urbanistic al stațiunii, stimularea turismului și prevenirea degradării construcției”, se arată în documentația aprobată  de consilierii locali.  

Lucrările, care se vor întinde pe o durată de 6 luni, presupun acoperirea fostului bazin cu o placă din beton armat peste care vor fi realizate lucrări de arhitectură, respectiv de amenajare a mobilierului urban, vor fi construite trepte, iar în locurile unde nu se va folosi pavaj vor fi create spații verzi.  

Bazinul exterior octogonal, amplasat în vecinătatea mofetei din stațiune, are o adâncime de 1,8 metri iar amplasamentul pe care acesta se află se întinde pe o suprafață totală de 181,6 mp. Spațiul se află în administrația autorităților locale.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio