Ştiri locale

Bazin cu o capacitate de 320.000 de litri – soluția pentru asigurarea apei potabile la Micfalău

Primăria Micfalău a găsit o soluție temporară la problema apei cu neconformități la indicatorii de potabilitate – un bazin suprateran cu o capacitate de 320.000 litri, care ar urma să asigure necesarul de apă potabilă pentru o zi și jumătate.

Într-un interviu la We Radio (vezi AICI VIDEO), primarul comunei, Demeter Ferenc, a declarat că Primăria a depus deja documentele necesare pentru autorizația de construcție, și dispune și de sumele necesare pentru acest proiect.

Publicitate

„Parcă e o conspirație la Micfalău, noi stăm pe o mare de ape cu minerale, nu avem ape de izvor subterane, nu putem să extragem apă de acolo, și ne rămân doar pâraiele și izvoarele, dar și acelea cu minerale. Rețeaua e veche de 40 de ani, am depus un proiect la Ministerul Dezvoltării, dar era făcut greșit și nu a participat nimeni. Nu renunț, tot caut soluții, iar primul pas va fi să construim anul viitor un bazin suprateran de 320.000 de litri care va putea asigura apă potabilă comunei Micfalău o zi și jumătate, și pe care vom putea să îl curățăm conform normelor”, a declarat primarul, care a mai precizat că acesta este cel mai important proiect care va fi realizat în comuna Micfalău anul viitor.

Cu toate acestea, soluția reprezintă doar un prim pas în rezolvarea problemei, iar Primăria Micfalău își pune speranțele într-un proiect mai amplu depus în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, însă care s-ar putea concretiza abia în următorii 4 sau 5 ani.

„Am făcut o stație de clorinare iar eu sper că în 24 de luni vom reuși să facem din această apă de pârâu și apă potabilă. Marea noastră speranță este în proiectul european pe care îl avem cu Consiliul Județean – POIM, un proiect în valoare de 70 de milioane de euro, care este depus, am găsit soluțiile și pentru Micfalău. Vom aduce apă de pe terasa Oltului și sper ca în 4-5 ani să se realizeze, dar e foarte mult până atunci așa că primul pas va fi acest bazin suprateran pentru care avem și bani, acum am depus documentele pentru autorizația de construcție. Este cel mai important proiect de anul viitor”, a mai explicat Demeter Ferenc.

În luna iunie a anului trecut, acesta preciza pentru We Radio că Primăria pe care o conduce a investit peste 100.000 de euro în realizarea staţiei de tratare, filtrare şi clorinare a apei potabile, în speranța că va soluționa problema apei potabile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio