Ştiri locale

Baza DJTS Covasna a fost transferată în proprietatea Consiliului Local Sfântu Gheorghe

Sediul din Sfântu Gheorghe al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) Covasna, împreună cu terenurile aferente, a fost trecut din proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) în cea a Consiliului Local, prin Hotărâre de Guvern.

Primăria Sfântu Gheorghe are în plan reamenajarea zonei dintre străzile Nicolae Iorga, Bánki Donát, Császár Bálint și Crângului, construirea mai multor spații comerciale și a unei noi piețe agroalimentare în locul celei existente, dar și a unei parcări etajate deasupra căreia ar urma să fie amenajate și terenuri de tenis.

Publicitate

„La şedinţa de Guvern de miercuri s-a aprobat Hotărârea privind transferul de proprietate al sediului DJTS Covasna către Consiliul Local Sfântu Gheorghe, cu tot cu terenuri de tenis şi ce se află acolo. Asta înseamnă că în acest moment avem PUZ-ul aprobat pentru zona respectivă, avem o situaţie juridică a terenurilor reglementată şi putem vorbi despre pornirea unor demersuri în ceea ce priveşte reabilitarea din punct de vedere urbanistic în zona respectivă. În primul rând, dorim ca zona aceea să fie schimbată, dorim o prelungire a străzii Nicolae Iorga până la Bánki Donát, dorim să construim un centru de afaceri, o piaţă acoperită, parcaj etajat şi terenuri de sport. Ne dorim ca în zona respectivă să rămână terenuri de sport moderne, la nivelul secolului 21, iar ideea mea ar fi să amenajăm pe acoperişul parcării supraetajate, dar s-ar putea să vină proiectanţii şi să spună că nu se poate”, a explicat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Edilul a mai precizat că DJTS Covasna îşi va putea desfăşura în continuare activitatea în aceeaşi locaţie, şi va putea administra terenurile de sport care vor fi construite în zonă.

Antal Árpád a mai menţionat şi că în cazul în care proiectul legii descentralizării, care prevede trecerea instituţiilor aflate în subordinea MTS către autorităţile locale, va fi adoptat conform planului de guvernare, instituţia ar urma să ajungă în proprietatea Consiliului Judeţean Covasna.

„DJTS poate să rămână acolo (în vechiul sediu -n.r.). În cazul în care între timp se va descentraliza, aşa cum apare în programul de guvernare, asta ar însemna să ajungă la Consiliul Judeţean. DJTS are două tipuri de baze, care aproape peste tot în ţară vor ajunge la consiliile judeţene, ori la cele locale în oraşele mai mari, şi are tabere care, evident, trebuie să ajungă la consiliile judeţene pentru că foarte multe tabere sunt în localităţi mici, iar comunele respective nu au capacitatea administrativă şi financiară de a le moderniza. Ca şi structură, conform programului de guvernare, DJTS ar trebui să treacă la Consiliul Judeţean, dar noi toate modernizările le facem în aşa fel încât să rămână acolo şi un sediu administrativ, care va administra terenurile de sport care se vor construi acolo”, a mai spus primarul Antal Árpád.

În luna iunie, consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal „Instituții Publice și servicii”, care mai prevede, printre altele, și realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Bánki Donát şi Kriza János, deschiderea unei artere noi între străzile Nicolae Iorga şi Bánki Donát, amenajarea de parcări noi la sol și modernizarea circulației pietonale, iar Primăria are în plan și construirea de noi blocuri de locuit.

Zona va mai fi dotată cu mobilier urban, coșuri pentru gunoi stradal, bănci, toalete ecologice, și panouri publicitare.

Terenul, în suprafață totală de 3,59 ha, se află în proprietatea publică a Municipalității, iar pentru realizarea investițiilor Primăria intenționează să acceseze fonduri europene.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio