Info Trafic, Ştiri locale

Băuți la volan în minivacanța de sărbători

În perioada minivacanței polițiștii au depistat mai multe persoane circulând fără respectarea prevederilor legale la regimul rutier.

Duminică dimineață, în jurul orei 06:10, polițiștii din Brețcu aflați în timpul exrcitării atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani care conducea având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

Un alt bărbat de 32 de ani a fost depistat de polițiști, în noaptea de duminică spre luni, conducând un autoturism pe raza comunei Brețcu, deși avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru conducere fără permis, întrucât în urma verificărilor polițiștii au constatat că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie.

În prima zi a Anului Nou, la ora 4:45, polițiștii au fost sesizați despre faptul că gardul unui imobil din localitatea Estelnic ar fi fost distrus de un autoturism care a părăsit locul faptei. În urma verificărilor efectuate oamenii legii au identificat, la scurt timp, mașina implicată, dar și pe cel care a condus la momentul producerii evenimentului, un bărbat de 28 de ani. La momentul depistării, cel în cauză a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și distrugere.

Tot în prima zi a anului, în apropierea localității Brețcu, pe DN11, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale în care au fost implicate două autovehicule, cauza fiind neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi. În urma testării cu etilotestul a celor doi conducători auto implicați, polițiștii au stabilit că unul dintre aceștia, un bărbat de 57 de ani, avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Iar un bărbat de 32 de ani de ani este cercetat și el, după ce a fost depistat, marți seară, conducând un autoturism, deși nu avea permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

5 accidente rutiere, în ultimele zile, pe drumurile din județ

În perioada minivacanței, pe drumurile din județ au avut loc cinci accidente rutiere, soldate cu rănirea ușoară a trei persoane și rănirea gravă a altor trei. Evenimentele au avut loc, două pe DN 10, în zona Întorsurii Buzăului, unul pe DN 12, unul pe raza municipiului Sfântu Gheorghe și unul pe DN 122, între localitățile Baraolt și Micfalău. Cauzele au fost viteza neadaptată la condițiile de drum și nepăstrarea distanței în trafic.

Polițiștii vor continua să acționeze pentru menținerea climatului de siguranță publică, dar și pentru menținerea siguranței în trafic.

Compartimentul Relații Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio