Ştiri locale

Bariera plutitoare pentru colectarea deşeurilor de pe Râul Olt a fost înlocuită cu una nouă, mai rezistentă

Bariera plutitoare pentru colectarea deșeurilor, amplasată la confluența râului Olt cu pârâul Debren la Sfântu Gheorghe, a fost înlocuită cu una nouă, după ce la finalul lunii aprilie s-a rupt din nou, la doar o zi după ce fusese remontată.

O perioadă, bariera s-a aflat la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor, timp în care  autoritățile locale au încercat să găsească o soluție pentru repararea și remontarea acesteia. Sâmbătă, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Fundației Comunitare Covasna au transmis că soluția găsită de Asociația „Mai Mult Verde” a fost înlocuirea barierei cu una mai rezistentă.

„Partenerul nostru, Asociația „Mai Mult Verde” din București, a schimbat bariera de pe Olt cu una mai rezistentă. Multe mulțumiri!”, au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna, într-o postare însoțită de mai multe imagini cu noua barieră.

Amplasată iniţial în august 2021 de reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna şi cei ai Asociaţiei „Mai Mult Verde”, în cadrul campaniei de ecologizare „Oltul cu apele curate”, bariera galbenă în lungime de 16 metri a fost demontată anul trecut, la finalul lunii mai, după ce s-a rupt din cauza nivelului crescut al apei. Timp de mai multe luni s-au căutat soluţii pentru a putea fi reparată, însă din cauza greutății și a dimensiunilor foarte mari, a fost nevoie de ajutor logistic pentru împachetarea şi transportul ei către o firmă care să o repare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio