Ştiri locale

Bărbaţi din Sri Lanka, depistaţi cu şedere ilegală în judeţul Covasna

Poliţiştii de imigrări din judeţul Covasna, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat doi bărbaţi din Sri Lanka care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile.

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Covasna au organizat, la data de 26 aprilie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat doi bărbaţi de 25, respectiv 31 de ani, ambii din Sri Lanka.

Din verificări a reieşit că aceştia au intrat legal în România, însă la expirarea perioadei de şedere stabilită prin vizele de intrare nu au părăsit ţara şi nici nu au întreprins demersuri în vederea prelungirii dreptului de şedere.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele persoanelor în cauză, decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

De asemenea, faţă de aceştia, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare totală de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare.

Biroul pentru Imigrări al Judeţului Covasna

Publicitate
banner we radio