Ştiri locale

Bărbaţi cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc în judeţul Covasna

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc și mare risc pe raza județului Covasna.

În timpul unui flagrant organizat în cursul zilei de marţi, asupra unuia dintre inculpaţi, un tânăr de 23 de ani din judeţul Covasna, oamenii legii au descoperit aproximativ 100 comprimate MDMA (substanță psihoactivă din familia amfetaminelor – n.r).

Publicitate

Ulterior, în urma unei percheziţii domiciliare la adresa altui tânăr în vârstă de 23 de ani din județ, care ar fi furnizat comprimatele respective, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au ridicat 7 comprimate MDMA, 3 grame de cannabis, două grindere, un cântar electronic, o armă neletală cu aer comprimat supusă autorizării, o cutie cu alice, 44 de petarde de diferite tipuri și dimensiuni, 82.352 de lei, 4.485 de euro, 14.430 de franci elvețieni și 62.000 de forinți, potrivit Poliției Române.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Față de celălalt inculpat a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar ambii tineri sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

„La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii DIICOT – BT Covasna, au surprins în flagrant delict un tânăr de 23 de ani din județul Covasna, în timp ce ar fi  încercat să comercializeze 100 de comprimate de MDMA. În continuarea cercetărilor, a fost efectuată o percheziție domiciliară în județul Covasna, la adresa unui alt tânăr de 23 de ani, care ar fi furnizat respectivele comprimate (…)Tânărul care ar fi furnizat comprimatele a fost reținut pentru 24 de ore, în baza ordonanței de reținere emise de procuror”, se arată într-un comunicat al IGPR.

La acțiune au participat și poliţişti din cadrul Serviciului Rutier și Serviciului pentru Acțiuni Speciale ale IPJ Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio