Ştiri, Ştiri locale

Bărbat reținut pentru 24 de ore pentru furturi din locuințe

La data de 14 decembrie 2018, polițiștii din Ghidfalău au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute ar fi sustras dintr-o locuință o sumă de bani. Din primele verificări s-a stabilit că făptașul ar fi profitat de faptul că proprietarii nu erau acasă, ar fi pătruns pe una din ferestrele locuinței lăsată în poziția închis, neasigurat și ar fi sustras 13.000 de euro, 100.000 forinți și 11.250 lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, localnic, bănuit de comiterea acestei fapte. El a fost depistat pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, iar asupra sa au fost descoperiți 8.600 de euro, 90.500 de forinți și 601 lei, bani proveniți din comiterea furtului.

De asemenea, polițiștii au stabilit că cel în cauză ar mai fi comis un alt furt pe raza comunei. Tot în luna decembrie, el ar fi pătruns în locuința unui bărbat aflat în străinătate, de unde ar fi sustras un televizor și mai multe obiecte de veselă. Prejudiciul a fost recuperat în mare parte și în acest caz, iar polițiștii continuă verificările pentru a stabili întreaga activitate infracțională a celui în cauză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore.