Ştiri locale

Bărbat prins la Cernat băut la volan şi cu permis de conducere fals

În ultimele zile, pe drumurile din județ nu au fost înregistrate accidente rutiere soldate cu victime sau pierderi de vieți omenești, polițiștii fiind în permanență prezenți în teren pentru menținerea siguranței rutiere. Astfel, oamenii legii au depistat mai multe persoane conducând cu încălcarea prevederilor legale la regimul circulației pe drumurile publice și au luat măsuri legale.

La Sfântu Gheorghe a fost identificat un bărbat care conducea un autoturism, deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele acestuia.

Publicitate

Un alt bărbat de 37 de ani este cercetat penal după ce a fost depistat la Cernat conducând fără permis. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că documentul prezentat de cel în cauză, pentru control, nu prezenta elementele de siguranță adiționale, iar la verificarea persoanei în bazele de date s-a stabilit că aceasta nu deținea permis de conducere. Astfel, întrucât există suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, se continuă cercetările și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, dar și conducere fără permis.

Același bărbat a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a arătat că acesta băuse înainte de se urca la volan – avea o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, pe lângă cele trei infracțiuni pentru care este cercetat, el are de achitat și o amendă contravențională în cuantum de 1.305 lei, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. 

Joi seară, polițiștii din Sfântu Gheorghe au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge, în vederea determinării îmbibației alcoolice, însă a refuzat să se supună procedurii. În consecință, pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul prelevării de mostre biologice.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio