Ştiri locale

Bărbat din Zagon căutat de zeci de persoane după ce a plecat de acasă şi nu s-a mai întors

UPDATE! În urma eforturilor desfășurate de echipele de căutare, după două zile de căutări, bărbatul de 59 de ani a fost găsit în viață. Acesta este conștient fiind transportat la spital pentru îngrijiri. Poliţia mulţumeşte tuturor reprezentanților instituțiilor și voluntarilor care au participat la acest efort susținut de căutare al bărbatului.

Ştirea iniţială: 

Un bărbat de 59 de ani din comuna Zagon este căutat de echipajele de salvatori, după ce în cursul zilei de marţi a plecat de acasă spre o stână din apropierea localității şi nu s-a mai întors până în prezent.

Potrivit IPJ Covasna, echipe de căutare, formate din polițiști, jandarmi, pompieri, reprezentanți salvamont, personal silvic și voluntari îl caută pe bărbat, dar până în prezent acesta nu a fost găsit.

„La data de 20.09.2022, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Covasna au fost sesizati cu privire la faptul că KERTESZ LAJOS de 59 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Zagon la o stână din proximitatea localității și nu a mai revenit”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, insp. Radu Stroe, potrivit căruia cercetările continuă în vederea identificării bărbatului.

Persoanele care au informații care pot duce la găsirea bărbatului sunt rugate să sune la 112.

Semnalmente: 1,72 m înălțime; greutate 60 kg, păr alb, drept, des, de lungime mijlocie, purtat peste cap, față dreptunghiulară, cu mustață, ochi căprui mijlocii, nas drept.

Potrivit IPJ Covasna, „la momentul plecării, acesta purta o geacă de culoare verde, pantaloni bleu jeans, cizme de cauciuc de culoare verde, având o șapcă în cap de culoare verde”.

Miercuri dimineaţă şi serviciul public gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență, „Rescue 4×4”, a emis o alertă de căutare, solicitând persoanelor aflate în zonă sprijinul pentru identificarea bărbatului.

Cu toate acestea, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma de asistenţă pe bază de voluntariat, din cele 190 de persoane notificate, care se află în apropierea zonei indicate de echipajele de căutare, doar două au răspuns şi participă la căutări.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio