Ştiri locale

Bărbat din Sfântu Gheorghe, tâlhărit de doi adolescenţi pe strada Váradi József

La data de 20 mai 2020, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu  Gheorghe au fost sesizați despre faptul că, în seara zilei de 20 mai 2020,  pe strada  Varadi Jozsef, un bărbat de 32, în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost tâlhărit de persoane necunoscute care i-au aplicat o lovitură din spate în zona capului. Bărbatul a căzut, moment în care persoanele necunoscute i-au smuls de la gât un lanț de aur și i-au sustras telefonul mobil și o sumă de bani din portofel.

În urma activităților specifice, polițiștii au idenificat, la scurt timp după comiterea faptei, un tânăr de 18 de ani și un minor de 12 de ani bănuiți de săvârșirea infracțiunii.

Polițiștii au stabilit că la data de 20.05.2020, în jurul orei 22.00, cei doi ar fi urmărit persoana vătămată pe strada Varadi Jozsef până într-o zonă slab iluminată, unde i-ar fi aplicat  o lovitură cu pumnul în zona capului, l-ar fi împins, și după ce acesta a căzut la pământ, i-ar fi sustras bunurile.

Față de tânărul de 18 ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat organelor judiciare competente pentru luarea de măsuri legale.

Conform art. 113, alin. 1 din Codul Penal, minorul de 12 ani nu răspunde penal. Polițiștii au luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în vederea dispunerii de măsuri conform competențelor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tălhărie calificată.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio