Ştiri locale

Bărbat din Sfântu Gheorghe, reţinut după ce s-au găsit asupra lui 80 de grame de cannabis

La data de 2 mai a.c., în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, fost depistat având asupra sa cantitatea de aproximativ 30 de grame cannabis.

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Publicitate

În continuarea activităților realizate în cauza penală, la data de 03.05.2020, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J., Covasna, au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, iar la una dintre locații, aparținând bărbatului în cauză, a fost găsită cantitatea de aproximativ 50 de grame de cannabis.

În cursul aceleiași zile, Tribunalul Covasna a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.        

Precizăm că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore precum și arestarea preventivă sunt măsuri reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Cercetările sunt continuate de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și deținere de droguri de risc și deținere de droguri de risc.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Publicitate
banner we radio