Ştiri locale

Bărbat din Sfântu Gheorghe căutat în apele Dunării

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din Sfântu Gheorghe, care se afla în vacanță în Deltă, este căutat încă de marți dimineața în apele Dunării, după ce a dispărut, cu o noapte în urmă, de pe malul Braţului Sfântu Gheorghe. Salvatorii cred că bărbatul se afla la pescuit și, la un moment dat, a căzut în apă. 

Potrivit ISU Tulcea, alerta a fost dată marți dimineața, iar un echipaj de căutare-salvare cu o ambarcațiune au pornit în căutarea covăsneanului, însă fără rezultat până la lăsarea întunericului. Intervenția a fost reluată miercuri dimineața, căutările fiind derulate cu două echipaje, respectiv unul de scanfandri din cadrul ISU Brăila și unul de căutare-salvare cu o ambarcațiune IB5.

„În cursul zilei de 11 iunie, pompierii tulceni au fost alertaţi despre faptul că o persoană, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, în timp ce se afla pe malul Braţului Sf. Gheorghe a dispărut în cursul nopţii. Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a intervenit imediat un echipaj de căutare salvare cu o ambarcaţiune, iar căutările au fost efectuate până la lăsarea întunericului din păcate, fără niciun rezultat pozitiv”, au transmis reprezentanții ISU Delta.

Potrivit acestora, căutările sunt efectuate în condiții de vizibilitate zero, la o adâncime care pe alocuri atinge peste 8 metri.

Aceștia au lansat, totodată, un apel către turiștii pasionați de pescuit și natură să fie vigilenți când stau pe maluri, să nu se scalde în apele curgătoare și să acorde o atenție sporită în cazul în care pescuiesc pe timpul nopții, întrucât „apele nu iartă”.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Ziua de Constanța

Publicitate
banner we radio