Ştiri locale

Bărbat din Ojdula decedat într-un incendiu după ce a adormit în timp ce îşi încălzea mâncarea

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din localitatea Ojdula a decedat la începutul acestei săptămâni, după ce butelia cu care îşi încălzea mâncare a explodat, iar totul în jurul său a fost cuprins de flăcări. Primarul localităţii, Pénzes Ágoston, povesteşte că bărbatul, care avea şi patima alcoolului, locuia de ceva timp singur într-o rulotă, după ce şi-a vândut locuinţa şi terenurile pe care le deţinea.

Nu avea curent electric şi nici încălzire, astfel că în perioada rece se încălzea şi îşi făcea mâncare la un aragaz pe butelie.

Publicitate

Luni, omul a pus mâncare la încălzit, însă sub aburii alcoolului a adormit, iar de aici şi până la tragedie a fost doar un pas. În câteva minute grăsimea din mâncare s-a prelins pe lângă vasul aflat pe foc, s-a aprins şi a ajuns la butelie, provocând o explozie şi apoi un incendiu care a mistuit rulota. Din păcate, pentru victimă nu s-a mai putut face nimic.

„Bărbatul locuia singur după ce și-a vândut casa și tot ce avea. A avut o pensie bună dar s-a mutat în grădină, într-o rulotă. Consuma, de regulă, foarte mult alcool, alaltăieri s-a îmbătat, a pus pe foc mâncare la încălzit și a adormit probabil, era culcat în pat când s-a întâmplat incidentul. Mâncarea pe care a pus-o pe foc a curs pe lângă butelie, care a explodat. Poliția a făcut anchetă, nu știm deocamdată care a fost concluzia”, ne-a spus primarul localităţii Ojdula.

Potrivit edilului, deşi nu era căsătorit, bărbatul avea fraţi, dar şi o pensie bună, astfel că de funeralii se vor ocupa rudele sale.

„Are familie, nu era căsătorit, dar a avut frați aşa că înmormântarea cade în sarcina lor. A avut pensie bună, membrii familiei rămase în urmă primesc vreo 5.000 de lei, deci nu se pune problema ca Primăria să facă înmormântarea”, a spus primarul.

Pompierii ajunşi la fața locului au asigurat zona şi au stins flăcările. În urma incendiului, rulota care era confecţionată din plăci din fibre de lemn a ars în totalitate, împreună cu bunurile aflate în interior.

„În data de 07.02.2022, în jurul orei 13:00, pompierii din cadrul Secției de pompieri Târgu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu în localitatea Ojdula, izbucnit la o rulotă (…) Au ars rulota confecționată din plăci din fibre de lemn în totalitate și bunurile aflate în interiorul acesteia, s-a degradat un aragaz, o butelie și un gard din lemn pe o suprafață de aproximativ 5 metri liniari. În urma incendiului a rezultat decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de aproximativ 65 ani, cauza incendiului fiind efectul termic cauzat de un aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Plt. Timaru Mirela-Roxana.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio