Ştiri locale

Bărbat din Întorsura Buzăului, cercetat pentru organizarea de lupte între animale

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție de Poliție Rurală Întorsura Buzăului efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizarea de lupte între animale.

Pe parcursul lunilor iunie și iulie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au fost primite 186 de petiții formulate în urma apariției în mediul online a unor imagini filmate în care sunt expuse acte de cruzime asupra animalelor constând în atacul a doi câini de talie mare asupra altui exemplar canin.

Petițiile în cauză au fost înregistrate și sunt instrumentate la nivelul unității noastre, urmând ca petenții să primească răspuns în termenul legal.

Pentru informarea cetățenilor cu privire la aspectele menționate anterior, vă comunicăm că la data de 17 iunie a.c., în urma vizionării imaginilor ce au apărut în spațiul public, polițiștii din cadrul Secției de Poliție de Poliție Rurală Întorsura Buzăului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de organizarea de lupte între animale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 25, alin 1, lit c din legea nr. 2005/2004 privind protecția animalelor.

Polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptelor de natură penală menționate mai sus, iar în continuare se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna mulțumește pentru inițiativa civică demonstrată de către persoanele care au semnalat aceste aspecte și îi asigură că au fost luate toate măsurile, conform competențelor instituției noastre, pentru ca astfel de fapte să nu rămână nepedepsite.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate