Ştiri locale

Bărbat decedat la Malnaș după ce s-a electrocutat traversând calea ferată și a fost lovit de tren

Un bărbat în vârstă de 67 de ani a decedat sâmbătă, în zona localității Malnaș, după ce a fost electrocutat și a căzut între șinele de cale ferată, ulterior fiind lovit de tren. Potrivit IPJ Covasna, bărbatul a traversat calea ferată printr-un loc nepermis, având în mână o undiță care a intrat în contact cu linia de înaltă tensiune.

„În data de 8 iunie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Malnaș, o persoană a fost accidentată mortal de trenul IR 407, care circula pe ruta Budapesta – Brașov. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că este vorba despre un bărbat de 67 de ani. Din cercetările efectuate a reieșit că bărbatul ar fi traversat calea ferată printr-un loc neautorizat, având în mână o undiță care a intrat în contact cu linia de înaltă tensiune, provocând electrocutarea acestuia. În urma șocului, bărbatul a căzut între șinele de cale ferată și ulterior a fost lovit de tren”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Aceștia au făcut și o serie de avertizări cu privire la riscurile expunerii la liniile de înaltă tensiune. Le redăm mai jos:

•           ATENȚIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT ESTE DE 27.000 V!

•           Cablul sub tensiune creează un câmp electric periculos la distanțe mici. O persoană care se apropie de cablu, escaladând un vagon sau o locomotivă, devine un conductor excelent pentru electricitatea statică. Astfel, are loc o străpungere a aerului și o descărcare electrică, formându-se un câmp electric.

•           Atenție! Arcul electric se formează la o distanță mai mică de 1,5 m față de linia de contact și este FATAL!

•           Nu atingeți cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalație electrică!

•           Evitați să traversați calea ferată prin locuri nemarcate sau nesemnalizate!

•           Manifestați prudență la traversarea căii ferate – folosiți pasarele, pasaje și treceri pietonale disponibile!

•           Fiți permanent atenți, zgomotele și vibrațiile anunță trecerea trenului!

•           Nu uitați că trenul are mereu prioritate!

Foto: IPJ Covasna

Publicitate
banner we radio