Ştiri locale

Bărbat de 64 de ani, tâlhărit în scara blocului din Sfântu Gheorghe

Sâmbătă, 29 octombrie 2016, în jurul orei 16:00, polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că o persoană a fost victima unei tâlhării.

Din primele verificări efectuate de polițiștii care s-au deplasat imediat la fața locului, s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani a fost abordat de către o persoană necunoscută în fața scării blocului unde locuiește, persoană care i-a sustras, prin violență, portofelul aflat în buzunarul pantalonilor.

Polițiștii au demarat imediat căutările, iar în scurt timp făptașul a și fost identificat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 29 de ani, asupra sa fiind descoperit portofelul victimei.

Acesta a fost prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu intre în discuții cu necunoscuți. În cazul în care persoane necunoscute vă abordează intempestiv sau încearcă să se împrietenească din senin cu dumneavoastră,este recomandat să fiţi rezervaţi şi atenţi, pentru a vă proteja de eventuale scopuri ascunse ale unor astfel de abordări, şi să păstraţi o distanţă care să vă protejeze de eventuale furturi din buzunare,

De asemenea, este indicat să purtați portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale!

Dacă totuşi sunteţi victima unor înşelăciuni sau furturi, reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, apelând numărul unic de urgență 112, în cel mai scurt timp posibil şi chiar de la locul producerii faptei!

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio