Ştiri locale

Bărbat dat în urmărire pentru trafic de persoane şi droguri, prins în judeţul Covasna prin intermediul aplicaţiei eDAC

Un bărbat din judeţul Vrancea, dat în urmărire de către autorităţile franceze pentru trafic de persoane şi droguri, a fost identificat cu ajutorul noii aplicaţii de verificare a documentelor de identitate eDAC, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.

„În dimineaţa zilei de 10 aprilie, în jurul orei 07,30, un echipaj al Poliţiei municipiului Târgu Secuiesc, desfăşurând activităţi de control al traficului pe DN 11, în localitatea Cernat, a interceptat un autoturism. Şoferul, un bărbat în vârstă de 28 de ani din judeţul Vrancea, a fost supus verificării documentelor de identitate cu ajutorul aplicaţiei eDAC. Aplicaţia a emis o alertă cu privire la un mandat european de arestare emis de autorităţile franceze pe numele bărbatului în data de 13 februarie 2023, pentru trafic de persoane şi de droguri. Bărbatul a fost testat cu aparatele din dotare în vederea stabilirii posibilului consum de alcool şi substanţe psihoactive, iar rezultatele nu au relevat indicii în acest sens”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Bărbatul a fost condus la Serviciul de Investigaţii Criminale pentru urmarea procedurii legale.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii covăsneni au identificat cu ajutorul aplicaţiei eDAC un alt bărbat, de data aceasta bănuit de tentativă de omor. Potrivit reprezentanţilor IPJ Covasna, bărbatul ar fi încercat să se ascundă sub identitatea unui membru de familie, acesta fiind reţinut de către forţele de ordine.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio