Ştiri locale

Bărbat beat şi fără permis nu a oprit la semnalele Poliţiei. A fost prins după o urmărire pe străzile din Sfântu Gheorghe

Comunicat IPJ Covasna:

La data de  30.03.2020, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe aflați în timpul  serviciului pe str. 1 Decembrie 1918, la intersecția de tip sens giratoriu cu str. Lt. Păiuș David au efectuat semnalul de oprire unui autoturism.

Conducătorul auto deși a privit semnalele efectuate de polițiști, nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe str.1 Decembrie 1918 către centrul  orașului.

Polițiștii au urmărit autoturismul reușind oprirea forțată a acestuia după aproximativ 200 m pe str. Sporturilor.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 39 de ani, a avut intenția de a se pune din nou în mișcare, motiv pentru care a fost extras din autovehicul, acesta devenind agitat și manifestându-se violent, fiind  necesară imobilizarea și încătușarea acestuia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat 2 probe biologice.

 În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi  prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor  de : conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură reglementată de Codul de Procedură Penală, și nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: Facebook / Zsolt Hunor Jakabfi 

Publicitate
banner we radio