Ştiri locale

Bărbat amendat de Garda de Mediu Covasna cu 2.000 de lei pentru dezmembrări ilegale

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, care dezmembra autoturisme în localitatea Ariuşd, pe un teren aflat în apropierea Râului Olt, a fost amendat de Garda de Mediu Covasna la finalul săptămânii trecute, în urma unei sesizări venite din partea Poliţiei.

În timpul controlului, comisarii de Mediu au descoperit două autoturisme pe care bărbatul le achiziţionase de la o persoană care locuieşte în zonă, şi întrucât nu a putut prezenta actele necesare pentru desfășurarea activității de dezmembrări auto, a fost amendat cu suma de 2.000 de lei.

Publicitate

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, ne-a precizat că terenul a fost eliberat de deşeurile provenite în urma activităţii de dezmembrare, iar resturile au fost mutate în curtea persoanei care le-a vândut de la bun început, urmând să fie predate unui operator autorizat.

„Vineri după-masa a fost controlul, ne-au anunţat cei de la Poliţie. Erau nişte bărbaţi din alte judeţe, aflaţi în tranzit, care au cumpărat două autovehicule de la o persoană din apropiere şi au început să le dezmembreze. Erau chiar lângă curte, la o distanţă de aproape 100-200 de metri de locul de unde le-au cumpărat, lângă malul Oltului. Au curăţat deja zona chiar în seara aceea, li s-a aplicat sancţiunea, iar proprietarul care le-a vândut le va duce la un operator autorizat, pentru că resturile au fost duse la el în curte”, ne-a spus cms.-şef Lucian Cândea.

La finalul lunii trecute, un bărbat din localitatea Ghidfalău, care se ocupa, de asemenea, cu dezmembrări auto, a fost amendat cu 2.000 de lei după un control în urma căruia s-a constatat că acesta nu avea documentele de reglementare pe linia de protecția mediului. Pe lângă amenda aplicată, bărbatului i s-a interzis să mai desfăşoare activitatea respectivă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio