Ştiri locale

Bar din Târgu Secuiesc, închis temporar de OPC Covasna pentru mai multe nereguli

Proprietarii unui bar din Târgu Secuiesc au fost amendați de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Covasna cu suma de 2.000 de lei, iar activitatea localului a fost oprită temporar, în urma neregulilor constatate în timpul unui control.

Este al doilea local închis de OPC Covasna săptămâna trecută.

Conducerea OPC Covasna a transmis că operatorul economic nu avea autorizație de funcționare valabilă emisă de Primărie și nici autorizație din partea Direcției Sanitar-Veterinare Covasna.

„Localul Bar de zi, situat pe strada Gyorgy Dozsa din municipiul Târgu Secuiesc, aparținând de SC MI – GA Import Export SRL, a fost sancționat cu amendă contravențională în sumă de 2.000 lei și măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor, pentru (…) lipsă gramaj la produsele expuse la comercializare, lipsa autorizației DSVSA și lipsa autorizației de funcționare de la Primăria municipiului Târgu Secuiesc. Operatorul economic a prezentat o autorizație de funcționare emisă de Primărie pentru anul 2022, eliberată fără a deține în prealabil o autorizare din partea DSVSA Covasna”, a transmis conducerea OPC Covasna care a mai precizat că în acest caz a fost sesizată Instituția Prefectului Covasna pentru a verifica legalitatea emiterii autorizațiilor de funcționare.

Imaginile care însoțesc postarea instituției sugerează inclusiv faptul că toaleta localului era defectă.

Săptămâna trecută, și patronii unui bar din comuna Belin au fost amendați cu 3.000 de lei, activitatea fiind oprită temporar, întrucât localul funcționa fără autorizație emisă de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, iar mai multe dintre produsele comercializate erau expirate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio