Ştiri locale

Banii colectaţi prin programul „Card comunitar”, folosiţi pentru înfiinţarea unui muzeu tehnic

Banii colectaţi prin programul „Card comunitar”, iniţiat de Fundaţia Comunitară Covasna (HKA), vor fi folosiţi pentru sprijinirea tinerelor talente, precum şi pentru înfiinţarea unui muzeu tehnic la Sfântu Gheorghe.

Conducerea fundaţiei a precizat miercuri, printr-un comunicat de presă, că a decis ca din suma totală de 59.952 lei, colectată prin intermediul cardurilor comunitare în perioada septembrie – decembrie 2015, 10.000 de lei să fie alocaţi pentru fondul de burse destinat elevilor talentaţi, 25.000 de lei pentru finanţarea programului „Fii activ pentru Covasna”, 16.000 de lei pentru înfiinţarea Muzeului Tehnic „Puskás Tivadar” la Sfântu Gheorghe, 5.000 de lei pentru organizarea unei campanii de conştientizare a importanţei achiziţionării produselor locale, iar restul banilor vor intra într-un fond de premiere.

Publicitate

Programul „Card Comunitar” a fost lansat în judeţul Covasna în anul 2011, iar la ora actuală are peste 24.000 de utilizatori şi mai multe magazine partenere. Acestea din urmă au acceptat să doneze un anumit procent de vânzările pe carduri comunitare în contul fundaţiei, iar astfel în ultimii patru ani s-au strâns mai mult de 500.000 de lei. Banii au fost folosiţi pentru finanţarea a peste 140 de proiecte civice selectate pe baza sugestiilor venite din partea cetăţenilor, cum ar fi burse pentru elevi talentaţi, finanţarea de excursii şcolare şi amenajarea de terenuri de joacă, parcuri fitness, coşuri de baschet şi mese de ping-pong în spaţii publice.

Fundaţia Comunitară a organizat de-a lungul timpului şi alte campanii de strângere de fonduri pentru finanţarea unor proiecte comunitare, printre acestea numărându-se „Pedalează pentru un scop bun”, „Licitaţie Civilă” şi „Opt ore peste program”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio