Ştiri

Bacalaureat 2016. Subiectele la Limba şi Literatura Română

Absolvenţii de liceu au susţinut luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, din cadrului sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat.

Iată care sunt subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la Limba şi literatura română:

Publicitate

Subiecte real:

– viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic;

– text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor;

– un text dintr-o piesă de teatru.

Subiecte uman:

– caracterizare roman psihologic şi text dramatic;

– text argumentativ despre rolul lecturii.

Vezi >>> AICI <<< Rezolvarea subiectelor la proba de Limba română

Bacalaureatul va continua marţi, cu proba la limba şi literatura maternă, care va fi susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale, miercuri – cu proba obligatorie a profilului, iar vineri va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) şi, în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16,00 – 20,00), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în vederea susţinerii examenului naţional de bacalaureat din această sesiune, s-au înscris 137.344 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 114.993 de candidaţi (71,23%) provin din promoţia curentă, iar 22.351 de candidaţi (28,77%) din seriile anterioare.

SUBIECTE REAL

\"real
\"real

SUBIECTE UMAN

\"uman

\"uman

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio