Ştiri locale

Bac 2016 în Covasna. Promovabilitate de 65,6%. Cele mai slabe rezultate – la Limba română

Peste 65% dintre elevii din judeţul Covasna care au susţinut examenul de Bacalaureat au obţinut notă de trecere, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate la Limba şi Literatura Română.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a declarat că promovabilitatea a fost de 65,6% faţă de 63,8%, cât s-a înregistrat anul trecut după rezolvarea contestaţiilor.

Publicitate

„Este un rezultat rezonabil, nu putem spune că suntem pe deplin mulţumiţi, am fi vrut ca toţi elevii să ia Bacalaureatul, dar, ştiţi cum e, dacă ai struguri buni, ai şi un vin premiat, aşa e şi cu generaţiile de elevi, unele sunt mai bune, altele mai puţin bune. Totuşi, rata de promovabilitate este cu aproape 2,5% mai mare decât anul trecut, deci este un progres şi suntem aproape de media naţională, care este de 66,7%. Remarc faptul că sunt puţine judeţe din ţară care au un procent în plus faţă de anul trecut, majoritatea au în minus”, a spus Kiss Imre.

Potrivit acestuia, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate şi în acest an la Limba şi Literatura Română, unde lucrările au fost corectate în judeţul Sibiu.

Rezultatele finale pe materii şi pe fiecare unitate şcolară în parte vor fi date în scurt timp publicităţii.

(Agerpres)

În judeţul Covasna, cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, unde din 94 de elevi înscrişi la examen, doar 4 nu au luat medie peste 6, rezultând o rată de promovare de 95,74% la CNMV.

Cea mai mare medie din judeţ a fost 9,92, obţinută de eleva Walcz Beatrix de la Colegiul Național „Székely Mikó” Sfântu Gheorghe.

Iată mai jos cele mai bune 10 medii din judeţ înainte de contestaţii. (click pe poză pentru detalii)

\"rezultate

 

Rezultatele complete pentru judeţul Covasna pot fi accesate >>> AICI <<<

Publicitate
Publicitate
banner we radio