Ştiri

Azi se aprinde balizajul Aeroportului Internaţional Braşov

Primul aeroport din România unde balizajul este unul cu lămpi LED va fi comandat prin intermediul unui echipament de tip touchscreen.

Marţi, 21 decembrie, la ora 16:15, se vor aprinde luminile de balizaj de pe pista Aeroportului Internaţional Braşov, în cadrul unei conferinţe de presă la care vor participa Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov, dar şi reprezentaţii constructorului, respectiv asocierii Electrogrup – Electroprecizia.

Publicitate

Balizajul de la Aeroportul Internaţional Braşov reprezintă o premieră pentru România, fiind primul realizat cu lămpi pe sistem LED. De asemenea, sistemul de balizaj va fi comandat prin intermediul unui echipament de tip touchscreen, urmând să existe comenzi separate pentru fiecare segment de lumini. Nu în ultimul rând, dincolo de capătul pistei este instalat firul director, alcătuit din două rânduri de piloni amplasaţi pe o distanţă de 900 de metri, cu barete orizontale din 300 în 300 de metri de la pragul pistei. Firul director ajută echipajul să se axeze pe direcţia pistei şi oferă indicaţii vizuale privind distanţa până la pragul pistei. Lămpile amplasate pe stâlpii din cadrul firului director compun planul luminilor. Înălţimea stâlpilor şi direcţia în care sunt orientate lămpile sunt calculate în aşa fel încât, văzută de sus, imaginea să formeze un plan continuu, un covor de lumini care să nu orbească piloţii şi să asigure ghidarea în condiţii de vizibilitate scăzută.

Proiectarea şi lucrările la sistemul de balizaj a costat Lucrările la sistemul de balizaj au costat 65.598.566 lei cu tot cu TVA (55.124.845 lei, fără TVA).

Publicitate
Publicitate
banner we radio