Ştiri locale

Avocată din Sfântu Gheorghe, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Ordog Melinda, avocat în cadrul Baroului Covasna, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 17 aprilie 2012, în urma unei înțelegeri prealabile, la solicitarea lui Adam Ioan, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna, din care făcea parte și Ordog Lorand Andras, a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar și reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier și de teren agricol, situată pe raza judeţului Bacău, în favoarea lui Sturdza Paltin-Gheorghe şi în defavoarea Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA. (aspecte care au făcut obiectul cauzei mediatizate prin comunicatul nr 120 din 22 ianuarie 2015).

În acest context, începând cu luna martie 2012, inculpata Ordog Melinda l-a sprijinit moral și material pe soțul său, judecătorul Ordog Lorand Andras, să pretindă și să primească de la Adam Ioan, avocat în respectiva cauză, suma de 50.000 de euro. În acest sens, după realizarea înțelegerii (anterior pronunțării deciziei 231/R/17 aprilie 2012) referitoare la remiterea sumei de bani, inculpata Ordog Melinda l-a contactat telefonic de mai multe ori pe Adam Ioan, a stabilit și a participat la două întâlniri. În cadrul primei întâlniri s-a discutat despre modalitatea concretă de remitere a mitei (Ordog Lorand Andras pretinzând ca banii să-i fie remiși în tranșe, noaptea și fără a fi contactat în prealabil prin telefon). În cadrul celeilalte întâlniri, din luna mai 2013, Adam Ioan a remis prima tranșă de 10.000 euro din mita pretinsă/promisă, ocazie cu care judecătorul Ordog Lorand Andras a pretins în continuare și restul sumei.

În continuare, pentru remiterea restului de bani, inculpata l-a contactat telefonic pe Adam Ioan până în toamna anului 2013, când au început să apară în presă articole vizând retrocedări nelegale de păduri.

Prezenta cauză a fost disjunsă din cea mediatizată prin comunicatul nr. 120 din 22 ianuarie 2015.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Brașov.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de Informare şi Relații Publice

 

Publicitate
banner we radio