Meteo

Avertizare meteo: Răcire accentuată a vremii de Paştele catolic. Se anunţă ploi, ninsori și vânt

De la vreme de vară, cu 27 de grade vineri în unele zone, vom trece la frig și ninsori în doar două zile. Atmosfera se va schimba radical chiar de Paştele catolic, Floriile ortodoxe. Vineri, în estul ţării s-au atins 27 de grade Celsius, dar tot acolo, duminică nu vor fi mai mult de 7 grade Celsius. La noapte vor veni ploile în nordul și vestul țării. În weekend, temperaturile încep să scadă: la început în jumătatea nordică, apoi în toate regiunile.

Duminică meteorologii spun că sunt estimate temperaturi cuprinse între 2 și cel mult 12 grade Celsius, iar ploile vor cuprinde toată țara. În Transilvania și în dealurile sudice va fi lapoviță, iar la munte va ninge. Frig va fi și la începutul săptămânii viitoare. Tot atunci precipitațiile se vor retrage către jumătatea estică.

Publicitate

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă în jumătatea de nord a țării, devenind apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie, iar în rest vremea se va menține caldă. Cerul va avea înnorări și va ploua, ziua în vest, centru, nord și nord-est și doar izolat în rest, iar noaptea și în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar pe arii restrânse în prima parte a intervalului vor fi însoțite de descărcări electrice. În Transilvania, mai ales spre sfârșitul intervalului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte, pe parcursul zilei vor fi ploi și doar la altitudini mari lapoviță și ninsoare, iar noaptea treptat vor predomina ninsorile. Izolat, cantitățile de precipitații vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, precum și în nord-vestul și estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 și 9 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece în regiunile sudice, estice și centrale. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații pe arii extinse în majoritatea regiunilor. Va ploua, iar în centrul țării și în dealurile sudice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse, în sud și sud-est cantitățile de apă vor fi însemnate. La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat în nord-vest se va produce brumă.

Prognoza meteo LUNI
Vremea se va menține rece, deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Cerul va fi noros și vor fi precipitații în jumătatea de est a țării și pe arii restrânse în rest. În estul Transilvaniei și la munte, iar noaptea și în Maramureș va ninge, în Moldova vor fi precipitații mixte, iar în restul regiunilor vor fi mai ales ploi. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în sud-est și în zona Carpaților de Curbură. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, iar pe parcursul zilei și în vest, nord și în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade, ușor mai mari pe litoral.

Publicitate
banner we radio