Ştiri

Avertizare de ploi şi ninsori pentru toată ţara

Dupa mai multe zile cu temperaturi pozitive si vreme frumoasa, meteorologii au anuntat ca vor reveni ninsorile in unele zone ale tarii si va ploua abundent in multe regiuni.

Potrivit unei informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand de marti dimineata, ora 02:00, pana joi dimineata, ora 06:00, se vor inregistra precipitatii insemnate cantitativ, ninsori moderate la munte si in Moldova.

ANM atentioneaza totodata, ca in acest interval se vor inregistra precipitatii in toate regiunile.
\”Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp, iar in Moldova, Dobrogea, Muntenia si in zonele deluroase si montane din restul teritoriului, pe arii restranse 30-40 l/mp.

In cursul noptii de luni spre marti si pe parcursul zilei de marti, va ploua pe arii extinse, exceptand jumatatea de nord a Moldovei si zona montana inalta, unde vor predomina ninsorile.
Incepand din cursul noptii de marti spre miercuri, in cea mai mare parte a Moldovei si in zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada.

In restul teritoriului vor fi precipitatii mixte, iar in sud-estul tarii, incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri, treptat vor predomina ninsorile\”, transmite ANM.

De asemenea, meteorologii anunta ca vantul va avea sufla puternic in sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h.

Nu in ultimul rand, se va produce polei trecator, pe arii restranse, cu precadere in jumatatea de sud a Moldovei si in Baragan.

Publicitate
banner we radio