Ştiri locale

Avansează lucrările la viitorul centru wellness din Covasna. Primăria a achiziționat transformatorul care va deservi acest obiectiv

Lucrările pentru construcția viitorului centru balneoclimateric multifuncțional din stațiunea Covasna, demarate în această toamnă, avansează bine, transmite primarul Gyerő József, potrivit căruia instituția pe care o conduce a achiziționat recent, din bugetul propriu, un transformator electric pentru acest obiectiv.

Investiția, pentru care autoritățile locale au emis autorizația de construcție la finalul lunii martie, este realizată cu finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții, termenul de finalizare fiind de 24 de luni. Conform proiectului, centrul wellness se va întinde pe o suprafață de aproximativ trei hectare în apropierea pârtiei de schi a stațiunii și va cuprinde, printre altele, un ștrand, bazine interioare și exterioare, spații de alimentație publică și de agrement, terenuri de sport și de joacă pentru copii, o zonă de SPA și wellness, saune, hidromasaj, camere pentru masaj și relaxare, precum și un hotel cu o capacitate de peste o sută de locuri, cu acces pentru clienţi către centrul balnear.

Publicitate

„Avansează bine lucrările de construire la mult așteptatul centru balnear! Constat cu bucurie și satisfacție cu câtă dăruire, seriozitate, cu cât profesionalism muncesc angajații și partenerii antreprenorului general KESZ Romania! Pe de altă parte, orașul a achiziționat deja din resurse proprii transformatorul electric ce va deservi acest obiectiv, iar Electrica SA a demarat amplasarea cablului de energie de medie tensiune pe sectorul superior al străzii Brazilor”, a transmis primarul Gyerő József într-o postare pe Facebook.

Complexul balneoclimateric, considerat viitoarea „perlă a turismului covăsnean”, este un vis mai vechi al autorităților locale care și-au anunțat intenția de a începe aceste lucrări încă din 2019. Contractele de proiectare și execuție au fost câștigate de un consorțiu de firme din Cluj-Napoca, respectiv S.C. SDC Proiect SRL (proiectantul general) și S.C. KÉSZ Construcții România SRL (executantul). Conform planurilor inițiale, lucrările ar fi trebuit să fie demarate la finalul lunii martie a acestui an, însă au fost amânate din motive birocratice, astfel că, cel mai probabil, și termenul de finalizare stabilit inițial, respectiv 30 martie 2025, va fi decalat cu câteva luni.

Conducerea Primăriei estimează că, odată deschis, centrul wellness va oferi locuri de muncă pentru 60 de persoane, numărul angajaților urmând să fie suplimentat cu încă 14 în perioada sezonului estival (4 luni pe an).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio