Ştiri locale

Autospecială nouă de stingere a incendiilor la Stația de Pompieri Întorsura Buzăului. Primarul orașului: „Ne dorim să fie folosită doar la parade și antrenamente”

O autospecială de stingere a incendiilor cu o capacitate de 10.000 de litri a intrat, luni, în dotarea Stației de Pompieri Întorsura Buzăului, urmând să fie utilizată la intervențiile care necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare și va contribui la reducerea timpilor de intervenție.

Primarul orașului, Raul Urdă, a transmis că odată cu această achiziție, în valoare de 350.000 de euro, Stația de Pompieri Întorsura Buzăului este cea mai dotată din județ în ceea ce privește tehnica de intervenție.

Publicitate

„Statia de Pompieri Întorsura Buzăului este de astăzi cea mai dotată din județ din punct de  vedere al tehnicii de intervenție (…) Dorim ca și mașina cea nouăa să fie folosită doar la paradele și antrenamentele dragilor noștri pompieri militari!”, a transmis edilul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Alexandru Marian Rechițean, a precizat că autospeciala, care a costat 350.000 de euro, a fost achiziționată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

La nivel national, în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va achiziționa 476 de autospeciale de stingere a incendiilor, dintre care 276 cu o capacitate de 4.000 litri, iar alte 200 cu o capacitate de 10.000 litri.

În cadrul aceluiași program, la finalul lunii decembrie parcul auto al ISU Covasna s-a îmbogățit cu o autospecială nouă de intervenție la incendii, cu o capacitate de 4.000 de litri.

Amintim și că în noiembrie anul trecut, pompierii covăsneni au primit o donație în valoare de 80.000 de euro din partea HS Timber Productions Reci pentru achiziționarea unei ambulanțe SMURD tip B2, care va fi utilizată pentru intervențiile din Covasna, Valea Mare, Boroșneu Mare, Brateș, Comandău, Zăbala și Zagon, însumând 19 localități cu o populație de aproximativ 28.000 de locuitori.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio