Ştiri locale

Autospecială nouă de stingere a incendiilor intrată în dotarea ISU Covasna

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna s-a îmbogățit, recent, cu o autospecială nouă pentru stingerea incendiilor, achiziționată în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Reprezentanții instituției au transmis că vehiculul, care are o capacitate de 4.000 de litri, va fi utilizat la intervențiile care necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, și va contribui la reducerea timpilor de intervenție.

„Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, care necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Publicitate

În ultimele două săptămâni, 15 astfel de autospeciale de stingere, fiecare având o capacitate de 4.000 de litri de apă, au ajuns în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Semenic, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiş şi Teleorman.

În total, în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, vor fi achiziționate 476 de autospeciale de stingere a incendiilor, după ce în luna iunie a anului trecut au fost semnate două acorduri-cadru în valoare totală de aproximativ 159 milioane de euro, pentru dotarea inspectoratelor din țară. Din totalul autospecialelor de stingere care vor ajunge în dotarea salvatorilor, 276 vor avea o capacitate de 4.000 litri, iar alte 200 vor avea o capacitate de 10.000 litri.

La finalul lunii noiembrie, ISU Covasna a primit o donație în valoare de 80.000 de euro din partea HS Timber Productions Reci pentru achiziționarea unei ambulanțe SMURD tip B2, care va avea un sector de intervenție format din 7 unități administrativ-teritoriale, respectiv Covasna, Valea Mare, Boroșneu Mare, Brateș, Comandău, Zăbala și Zagon, însumând 19 localități cu o populație de aproximativ 28.000 de locuitori. Suma va fi completată cu 30.000 de euro din bugetul Consiliului Județean Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio