Ştiri locale

Autorul crimei de la Sfântu Gheorghe, arestat pentru 30 de zile

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, au dispus la data de 24 noiembrie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul minor în vârstă de 16 ani, Gerebeneş Oliver, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.

Publicitate

La data de 24 noiembrie 2017, faţă de inculpatul aflat în stare de reţinere, a fost luată măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către Tribunalul Covasna.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că în data de 22 noiembrie 2017, inculpatul împreună cu persoana vătămată în vârstă de 21 de ani, au consumat o cantitate foarte mare de băuturi alcoolice şi substanţe volatile (prenadez) iar pe fondul unor agresiuni reciproce, inculpatul a lovit persoana vătămată cu două pietre în zona capului, aceasta decedând ca urmare a repetatelor lovituri puternice şi ulterior, inculpatul a mutilat corpul persoanei vătămate decedate folosindu-se de un ciob de sticlă.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii penale.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Simona Ştefăniu,

procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna

 Foto: covasnamedia

Publicitate
banner we radio