Info Trafic, Ştiri locale

Autoritățile județene sunt pregătite corespunzător pentru intervențiile de deszăpezire

Întreținerea drumurilor județene va fi asigurată și în această iarnă de SC Drumuri și Poduri SA Covasna, conform deciziei Consiliului Județean Covasna adoptate în ședința ordinară din octombrie. În lunile de iarnă care vor urma, societatea respectivă, aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna, va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului. Din aceste baze vor porni utilajele atunci când condițiile meteorologice vor impune acest lucru.

 „De mai mulți ani, SC Drumuri și Poduri SA Covasna asigură întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă. În anii precedenți, nu am avut probleme în acest sens și sperăm că nici anul acesta nu vom întâmpina dificultăți pe drumurile județene. Conform contractului încheiat pentru perioada noiembrie 2023 – martie 2024, valoarea estimată a serviciilor de întreținere pe timp de iarnă este de 11,2 milioane lei, societatea asigurând deszăpezirea a 250 km de drum județean. Angajații SC Drumuri și Poduri SA Covasna asigură serviciu de permanență, vor efectua inspecții dimineața, între orele 3:00 și 7:00, și, acolo unde va fi necesar, vor interveni pentru a curăța suprafața drumului sau pentru a împrăștia nisip și material antiderapant” – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

De regulă, în timpul iernii, la nivelul Județului Covasna, un singur tronson de drum județean este închis. În acest sens, atragem atenția conducătorilor auto că, în perioada noiembrie-martie, circulația este interzisă pe tronsonul DJ 121A, între Valea Crișului și Aita Medie, fiind vorba de Pasul Vadas.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Publicitate
banner we radio