Info Trafic

FOTO. Autocar răsturnat la Pârâul Rece. Bilanţ: 36 de pasageri, 36 de răniţi. A scăpat teafăr doar şoferul

ACTUALIZARE 21.15: Bilanţul accidentului de pe DN 73A: 36 de persoane transportate la spitalele din Braşov – Spitalul Judeţean şi Spitalul Militar, fiind vorba de toţi pasagerii din autocarul răsturnat, mai puţin şoferul. \”Multe dintre victime au suferit doar răni uşoare, escoriaţii, acuzau diferite dureri\”, au declarat reprezentanţii ISU.

Au săpat şi cu mâinile ca să scoată ultima victimă de sub autocarul răsturnat

Publicitate

A fost scoasă şi ultima persoană de sub autocar. Este conştientă. \”S-au depus eforturi considerabile de către salvatori. Ultima persoană avea braţul prins sub autocar, iar autovehiculul era instabil. Dacă manevra ar fi fost făcută greşit, exista riscul ca autocarul să se răstoarne şi echipajul care a intervenit să fie prins sub autocar. S-a săpat cu foarte mare atenţie sub braţul bărbatului prins, în condiţiile în care spaţiul era foarte îngust şi nu se puteau folosi unelte specifice (lopeţi, târnocoape). Aşa s-a reuşit eliberarea braţului şi salvarea bărbatului\”, a declarat cpt Ciprian Sfreja, ISU Braşov.

______________________

ACTUALIZARE 20.15. Conform informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, autospeciala SMURD de la ISU Covasna şi ambulanţele sosite la locul accidentului de la Sfântu Gheorghe au transportat în total 13 răniţi la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Braşov.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov a declarat: „Este vorba despre un autocar cu pasageri adulţi, care mergeau într-un team building, la o cabană din zona Bănicel. În acest moment se acţionează pentru salvarea victimelor. Traficul în zonă este blocat în totalitate. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele accidentului\”.

______________________

ACTUALIZARE 19.40. Persoana descarcerată este un cetăţean străin, are o fractură deschisă, a declarat la Digi24 Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Toate persoanele din autocar sunt adulte, a precizat Arafat.

Oamenii mergeau la un team building în Râşnov.

Din primele informaţii, răniţii nu au leziuni grave.

Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a declarat la Digi24 ca se lucrează cu toate forţele de intervenţie de la ISU Braşov şi că au venit în ajutor echipaje de la ISU Prahova si ISU Covasna.

Sunt zeci de ambulanţe care fac drumul de la locul accidentului la spitalele din Braşov – spitalul militar şi spitalul judeţean, potrivit prefectului.

„Sunt aproximativ 20 de persoane auspra cărora se intervine, mai mult sau mai puţin afectate de accidentul. Carosabilul este umed, e o zonă cu umiditate foarte ridicată, s-a răsturnat la marginea drumului, după ce a derapat”, a spus Marian Rasaliu.

____________________

ACTUALIZARE ora 19!

Dintre cele 37 de persoane aflate în autocar, 12 sunt rănite, dintre care una este încă încarcerată, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

Răniții vor fi transportați la cel mai apropiat spital de urgență – la cel din Municipiul Brașov.

La locul accidentului se află patru echipaje SMURD pentru victime multiple, iar elicopterul SMURD de la Târgu Mureș ar putea fi trimis în sprijinul acestora.

ISU Covasna a fost solicitat să intervină cu o autospecială de transport victime multiple, iar Serviciul de Ambulanţă Judeţean Covasna a trimis la faţa locului 7 ambulanţe, dintre care două cu medic.

„Cred că am ajuns la un minut după accident. Se pare că a fost un potop înainte și autocarul, plin de copii, a ajuns pe marginea drumului. Sunt încă persoane prinse sub autocar. S-a surpat marginea drumului, iar autocarul s-a răsturnat”, a declarat un martor.

______________________

Un grav accident s-a produs vineri după masă pe şoseaua dintre Predeal şi staţiunea Pârâul Rece. Un autocar în care se aflau foarte mulţi copii s-a răsturnat.

Zona este plină de serpentine, iar în ultimele minute, acolo a fost o ploaie puternică.

În autocar sunt 40 de persoane, majoritatea copii.

Serviciile de intervenţie sunt în drum spre locul accidentului. Momentan nu sunt informaţii privind starea persoanelor din autocar.

S-a pus în aplicare planul roşu. Deocamdată la faţa locului au fost trimise trei echipaje SMURD, şase ambulanţe, trei echipaje cu apă şi spumă, trei de descarcerare. Vor fi trimise la faţa locului şi ambulanţe SMURD pentru victime multiple din zone limitrofe. La faţa locului au plecat şi mai multe ambulanţe de la SAJ Covasna.

Publicitate
banner we radio