Sport

Aur şi argint pentru înotătoarea Maria Raluca Artene la un turneu din Italia

A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe a luat startul la competiția internațională de înot „Trofeo Nicola Ferrante 2019”, care s-a desfășurat în perioada 12-14 aprilie la bazinul olimpic Viale del Fante din Palermo. Aflată la cea de-a doua ediție, competiția a avut loc în capitala regiunii Sicilia și a provinciei Palermo din Italia, organizată de Clubul Sportiv Nadir și Înotătorii din Palermo 2000, cu sprijinul Federației Italiane de Înot.

În cadrul acestei competitii au participat 737 de înotători din: Italia, Franța și România.

Cei doi reprezentanți ai Asociaţiei Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe au dat dovadă de profesionalism și au aratat că pot face față cu uşurință unei competiții de o asemenea anvergură. Înotătorii de 16 ani, ambii elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, au obținut urmatoarele rezultate:

– Maria Raluca Artene, bursieră „Dr. Bock Industries 2018/2019”, a cucerit locurile I şi II obținând astfel medalia de aur la proba de 50m spate și medalia de argint la proba de 100m spate.

– Barabás András a ocupat locurile 5 şi 7 la probele de 50m liber, respectiv 100m liber, fiind foarte aproape de a ocupa un loc pe podium.

Antrenorul senior Ciprian Grosu se declară mulțumit de evoluția sportivilor și de performanțele lor: „Le mulțumesc și sunt mândru de ei. Ne-am bucurat enorm să reprezentăm orașul şi județul nostru, într-o competiție internațională din care să ne întoarcem cu aur, argint și rezultate atât de bune. Pe această cale ținem să le mulțumim sponsorilor noștri Arcon, Bertis și Tribel F.F.”

banner we radio