Sport

Aur şi argint pentru înotătoarea Maria Raluca Artene la un turneu din Italia

A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe a luat startul la competiția internațională de înot „Trofeo Nicola Ferrante 2019”, care s-a desfășurat în perioada 12-14 aprilie la bazinul olimpic Viale del Fante din Palermo. Aflată la cea de-a doua ediție, competiția a avut loc în capitala regiunii Sicilia și a provinciei Palermo din Italia, organizată de Clubul Sportiv Nadir și Înotătorii din Palermo 2000, cu sprijinul Federației Italiane de Înot.

În cadrul acestei competitii au participat 737 de înotători din: Italia, Franța și România.

Cei doi reprezentanți ai Asociaţiei Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe au dat dovadă de profesionalism și au aratat că pot face față cu uşurință unei competiții de o asemenea anvergură. Înotătorii de 16 ani, ambii elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, au obținut urmatoarele rezultate:

– Maria Raluca Artene, bursieră „Dr. Bock Industries 2018/2019”, a cucerit locurile I şi II obținând astfel medalia de aur la proba de 50m spate și medalia de argint la proba de 100m spate.

– Barabás András a ocupat locurile 5 şi 7 la probele de 50m liber, respectiv 100m liber, fiind foarte aproape de a ocupa un loc pe podium.

Antrenorul senior Ciprian Grosu se declară mulțumit de evoluția sportivilor și de performanțele lor: „Le mulțumesc și sunt mândru de ei. Ne-am bucurat enorm să reprezentăm orașul şi județul nostru, într-o competiție internațională din care să ne întoarcem cu aur, argint și rezultate atât de bune. Pe această cale ținem să le mulțumim sponsorilor noștri Arcon, Bertis și Tribel F.F.”