Sport, Ştiri locale

Aur şi argint la Milano pentru Raluca Artene

Înotătoarea Raluca Artene din Sfântu Gheorghe a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la una dintre cele mai importante competiţii de nataţie ale momentului, Trofeo Sprint di Legnano -18 Memorial Betti.

Legitimată la  ACS  CIPRIAN Sfântu Gheorghe, Raluca s-a impus în finala probei de 50 m. spate cu timpul de 32 de secunde şi 1 sutime reuşind să stabilească astfel şi un nou record personal, la un pas de recordul naţional. După ce în calificări s-a clasat pe prima poziţie cu 32 de secunde şi 11 sutimi (record personal), Raluca nu a renunţat la poziţia de favorită şi a dominat proba de la un capăt la celălalt reuşind să realizeze obiectivul propus de către antrenorul senior Ciprian Grosu – o medalie de aur.

Ambiţia sportivei CSG de 13 ani şi încurajările antrenorului i-au adus şi cea de a doua medalie – argintul în proba de 100 m. spate.

Dacă în calificări Raluca Artene a ocupat locul 4 cu timpul de 1’09.33, în finală sportiva din Sfântu Gheorghe a reuşit să îşi adune forţele şi a prins medalia de argint cu un timp mult îmbunătăţit 1’07.95, record personal.

„Rezultatele obţinute de Raluca sunt un succes atât pentru noi cât şi pentru nataţia românească, încununează munca noastră de peste 7 ani. Ne-am îndeplinit obiectivul stabilit  înainte de competiţie, iar de aici gândul nostru se îndreaptă către Concursul Ţărilor Central Europene de Juniori, Raluca va merge alături de lotul naţional şi sperăm să obţinem din nou o performanţă notabilă. Avem nevoie de rezultate bune pe plan internaţional pentru a îndrăzni să sperăm în viitor la o nouă medalie olimpică”, a declarat antrenorul senior Ciprian Grosu.

Înotătoarea din Sfântu Gheorghe a fost singura reprezentantă a României la competiţia de la Legnano – Milano unde a  înotat alături de nume mari din nataţia mondială.

Vicecampionul olimpic de la Beijing, Frederick Bousquet a felicitat-o pe Raluca Artene şi a încurajat-o în visul ei de a face performanţă.

Publicitate
banner we radio